Kære Henning
Når jeg mediterer, så har jeg rigtig mange tanker de første 10-15 minutter. I stedet for at prøve at skubbe dem væk, så har jeg affundet mig med, at de er der, og sørger egentlig for at give plads til dem. Derefter begynder jeg gradvist at føle mig mere og mere tanketom. Gør det noget, at jeg ikke skubber tankerne væk med det samme?
Nybegynderen

Kære nybegynder
Du har fundet frem til en super vigtig ting i meditation: den største forhindring for meditation er ens egen forventning. De fleste, jeg møder, siger: ”Jeg har prøvet at meditere, men jeg kan ikke finde ud af det” Når spørger hvod de oplever siden de tænker de ikke kan finde ud af det, er svaret ofte “Jeg har for mange tanker!”

Når jeg spørger ind til det, viser det sig, at de forestiller sig, at der ingen tanker må være så snart de sætter sig ned for at mediterer, og når tankerne så kommer så tror de straks at de gør noget forkert. Det handler om at acceptere, at tankerne er der, og forstå, de helt naturligt vil komme –  Det er helt naturligt at have tanker når du sidder med lukkede øjne, meditation er en naturlig process, hvis du byder tankerne velkommen istedet for at bekæmpe dem så vil du opleve at tanker glider i baggrunden, efterhånden som du sidder stille falder tankerne langsomt til ro
Namaste
Henning