Sjælens rejse – en rejse fra personlighed til essens

Den tidløse visdom forklarer at vi påtager os mange forskellige roller hver dag, i sig selv er dette ikke noget problem, problemet opstår når vi ikke længere ved hvem vi dybest set er, og derfor ender med udelukkende identificerer os med vores forskellige skiftende roller. Dette leder til at vi bliver fastlåst i vores roller og den stress som følger med rollerne, og  vi mister evnen til at vende tilbage til vores naturlige tilstand af indre ro og tilfredshed.

Denne misforståelse af vores egen sande identitet kaldes uvidenhed – avidya. Uvidenheden er det tredje, sidste og dybeste slør der skygger for den indre frihed-moksha. Denne uvidenhed siges at være uden begyndelse, den er evig, men den er ikke uden ende for den slutter når du opnår friheden-moksha.

Personlighed og essens
Uvidenhed- avidya, betyder at vi identificerer vi os med vores maske og i processen mister kontakten til vores naturlige tilstand. Voresmaskeer den personlighed vi påtager os overfor vores omgivelser, mens vores naturlige tilstandopstår når vi hviler i os selv uden maske. En person gik på arbejde, her talte personen med sin chef og sine kollegaer, indeni følte personen lidt frygt over sin chef, men udadtil smilede personen og talte behageligt til chefen. Personen var lidt lun på en kollega og mærkede en varm følelse inden i når kollegaen var i nærheden, udadtil vise personen ingen interesse idet personen var gift og derfor ikke fandt det ikke passende at vise varme følelser over kollegaen. Da personen kom hjem var personen træt af at skulle holde masken og det endte med at personen droppede sin behagelige maske og vrissede af sin partner.  Der er forskel på den maske vi viser omgivelserne og den person vi føler vi er indeni, det er helt naturligt at vi på den måde må navigere imellem vores følelser og behov i det indre liv og vores forhold til andre mennesker i det ydre liv. Den tidløse visdom peger på at vi har glemt hvem vi virkelig er fordi vi er blevet så vandt til at bære en maske og påtage os en rolle overfor omgivelserne.

Visdommen forklarer at vi har en essens, et naturligt selv, når vi er i kontakt med vores essens føler vi os naturlige og autentiske. Hvis du møder en god ven som du virkelig holder af, så føler du en naturlig varme og kærlighed indeni når du møder vedkommende, du smiler og er oprigtigt glad for at møde personen, her er du dig selv og varmen du mærker indeni er din essens. Når du derimod føler dig utryg og du møder en person som du ikke kender, så smiler du måske, og hvis personen spørger hvordan du har det svarer du måske ”jeg er glad” det er din maske du viser personen fordi du føler dig ikke glad indeni, men du smiler udadtil. Dette er ofte nødvendigt for at indgå i et normalt pulserende liv, der er intet galt med det, det komme sjældent situationen ved at dele alle sine følelser med uvedkommende, så masken må vi alle tage på fra tid til anden, problemet opstår når vi mister muligheden for at vende tilbage til vores autentiske jeg, d fordi vi har brugt så mange år fanget i vores egen overflade at vi ikke længere kender vejen tilbage til vores naturlige tilstand.

Vi siger til vores partner ”jeg elsker dig” men imens vi siger ordene mærker vi ikke den frie naturlige varme indeni som opstår når den ægte essentielle kærlighed flyder i vores hjerte. Vi siger måske til andre ”jeg er glad” men glæden bobler ikke i vores indre mens vi siger ordene. Der er forskel på dine ord og din følte oplevelse indeni. På grund af livets forskellige udfordringer har vi vænnet os til at leve livet iklædt vores maske, masken opstår når vi manipulerer med vores naturlige følelser ved at spænde imod naturlige indre strømninger, og resultatet er at naturligheden er frosset inde i maskens stivhed og som resultat er det ægte, essentielle, fulde, varme liv som du oplever når du er i kontakt med din naturlige tilstand, ikke længere tilgængeligt. Sjælens rejse er en rejse fra det unaturlige til det naturlige, en rejse fra det u autentiske til det autentiske, en rejse fra personlighed til essens.

Ovenstående tekst er et uddrag fra bogen Sjælens rejse – din guide til et liv i frihed / bind 1 af 3. Hvis du vil holde dig opdateret på hvornår bogen kommer på markedet så tilmeld dig nydsbrevet

P.s. hvis du er interesseret i et komme på kurset sjælens rejse så følg med i nyhedsbrevet