sjælens rejse live event

Q&A fra Sjælens Rejse Live event

Året 2023 blev det år hvor sjælens rejse live events blev startet op, live event er et gratis mini kursus hvor du bliver klædt på med viden og metoder som stammer fra sjælens rejse. Læs med her og blive klogere på nogle af de emner deltagerne spørger om efter sådan et live event

Spørgsmål fra Lene Olsen Lund:

Ved at klappe på mine knæhaser, har jeg fået blå mærker i knæhaserne. Skal jeg lade være at klappe?

Om blå mærker sha og homesis

De blå mærker du ser på bagsiden af dine knæ efter du har lavet Pai Da øvelsen, kaldes “sha” i TCM (traditionel kinesisk medecin). Tcm fortæller at “sha” opstår de steder i kroppen hvor der er usynlige blokeringer i meridianerne, blokeringer som kommer op til overflade og bliver synlige som blå mærker ved hjælp af Pai Da behandlingen. Healingmetoder som forårsager “sha” hviler på en teori som siger, “destruktion af gamle blokeringer således at det nye flow af healing kan opstå”.
Eksempler på Holistiske metoder som healer ved hjælp af “sha” er bla. “Gua Sha”, skrabe metoden, “cupping”, vakum metoden, “pai da gong” slag metoden.
Ideen om “sha” som en healings mekanisme, er det der på dansk hedder “hormesis”, hormesis som healings mekaniske er i stort omfang forsvundet i moderne konventionel lægevidenskab, mens den er udbredt i alle traditionelle holistiske healing systemer som Indisk ayur veda og traditionel kinesisk medecin

“Sha” er den røde farve du ser på billedet her

homesis og "sha" i tcm

Svar fra Henning Daverne

Du kan gøre to ting:

Det første du kan gøre er at afstå fra pai da på de blå mærker, giv i stedet stedet blid massage på mærkerne dagligt indtil de går væk. De blå mærker er tegn på at du har fået aktiveret kroppens selv helbredende evne som nu sender healing til den nye synlige skade og samtidig healer den usynlige underliggende gamle skade. Mærkerne viser at Kroppens healings evne er blevet aktiveret og den vil fortsat være aktiv lige sålænge mærkerne er der, udover at holde gang i lokal cirkulation i dine knæhaser, det gør du ved hjælp af varme bade og blid massage, så behøver du ikke gøre mere, før mærkerne er væk. Når de blå mærker er helt væk kan du genbesøge området igen med en ny Pai Da behandling og se om der gemmer sig flere usynlige blokeringer i dette område.

Pai Da er både diagnose og behandling i en og samme metode
Indenfor TCM anvendes Pai Da øvelsen både som en behandlings metode og samtidig som en diagnosemetode der kan afsløre usynlige blokeringer i meridian systemet. Når der ikke længere opstå blå mærker efter Pai Da øvelsen, er det tegn på at den underliggende blokeringen er blevet opløst

Den anden mulighed du har for at behandle de blå mærker kan være relevant hvis du lever op til følgende tre krav, a) du har en meget stærk krop og b) du kender din krops signaler rigtig godt og c) har forudgående erfaring med Pai Da. Hvis du kan svare ja til a+b+c+ så kan du udføre kriger munkenes Pai Da metode, som handler om at slå på de blå mærker indtil den blå farve bliver opløst af varmen og inflammationen forårsaget af pai da behandlingen.

Denne metode virker på næsten mirakuløs vis, men den er absolut ikke egnede for sarte sjæle. Hvis du opfylder de tre krav som er beskrevet ovenfor og hvis du vælger at prøve kriger munken metoden, så forvent: hævelser omkring hele dit knæ, inflammation i benet og feber agtig varme i hele kroppen, samt en stor overraskelse over at de blå mærker forsvandt fuldstændig på bare en times behandling og ikke vender tilbage. Som sagt er det sådan vi bruger Pai Da i kriger traditionen og vi har set det virke igen og igen. Men det må gøres på helt eget ansvar og kun af personer som er meget erfarne med holistisk healing og personer der kender og forstår deres krops reaktioner på behandlingen

Spørgsmål fra Sally Hansen, “jeg er i tvivl om rodlåsen”

Hej og hvor er det dejlige enkle øvelser, men er lidt i tvivl om rodlåsen? Er det anus eller vagina eller noget 3 som jeg lige skal “låse” ? Og hændernes placering under svingearmeturen var lidt svært at se rigtig for det så ud som om at pegefingeren var rullet ned til tommelfingerens rod og så derfra ruller sig ud som en larve under udånding, men ved de andre fingre der blev aktiveret så blev  tommelfingeren placeret ved fingrenes rod og her var det tommelfingeren der rullede op af fingeren på udåndingerne så hvad tænker du? og tussinde tak

Vil du vide om sjælens rejse er noget for dig? tryk på billedet ovenfor og book et møde

Svar fra Henning Daverne

Det er et godt spørgsmål, det er ikke alle der er opmærksom på sådan nogle raffinerede detaljer i deres krop. Det helt korte svar er “lås i begge ender”. Du behøver ikke flere detaljer for at få gavn af øvelsen, men siden du spørger kommer her et uddybende svar til interesserede yoga og qigong nørder (som mig selv):

Aswini mudraHvis du låser ringmusklen kaldes øvelsen “ashwini mudra” på sanskrit, “ashwini” betyder “hest”, mens “mudra” betyder “lås”, denne øvelse handler om at “låse ringmusklen ligesom en hest”.

Vajroli mudra. Hvis du låser musklerne i kønsorganerne kaldes øvelsen “vajroli mudra”. Ordet “vajra” betyder “diamant” og referer her til en meridian (nerve, energi bane) som hedder “vajra nadi” på sanskrit. “Vajra nadi” løber igennem rygsøjlen og forbinder hjernen med kønsorganerne. Når du kombinere disse to låse opstår en tredje lås. Den tredje lås som opstår når du kombinere de to hedder på sanskrit “muladara bandha” som på vi på dansk har oversat til “rod låsen”.

Muladhara bandha. Således er ligningen: ashwini mudra + Vajroli mudra = muladhara bhanda. Indenfor Qigong er de muskler som vi styrker vha rodlåsen så vigtige at de kaldes “langt livs musklerne”

“langslivsmusklerne” og warrior qigong

Rodlåsen er en helt fundamental øvelse i warrior qigong (krigerens alkymi). Warrior qigong er en avanceret process som udvikler sig i din krop over flere år, hvis processen bliver rigtigt udført producere den en dramatisk anti aging effekt i din fysiske krop, smerter og gamle skader heles, ligesom den person som gør warrior qigong til sin livs stil opnår det samme behag og velvære i sin krop som er normalt hos en teenager, og jeg har set mange eksempler på udøvere som kan bevare denne følelser selv i en endog høj alder (80-90 år)

Håber det hjælper

God træning

henning daverne

Kan qigong forvandle dit liv? En samtale om træning, spiritualitet og indre styrke

/
Qigong er meget mere end bare en træningsform - det er en rejse mod en stærkere, smertefri krop og en dybere forståelse af vores indre energi. I Sjælens Rejse podcast, Episode 2 dykker vi ned i denne ældgamle praksis og udforsker dens transformative potentiale. Lyt eller læs med her og bliv klogere på, hvordan qigong kan bidrage til din personlige udvikling og velvære. 🌟 Qigong: Vejen til et langt liv i en smertefri krop Warrior…