Meditations Foredrag på Rigshospitalet

Vi var Mandag d 9 september  2013 på Rigshospitalet for at holde mindfulness og meditations foredrag for en personalegruppe. En skøn sensommereftermiddag der startede kl. 16.

På foredraget gennemgik vi teorien om yin og yang. Hvordan man med en Yin tilgang til livet er fleksibel og kan agere. Hvorimod man med yang mentaliteten er fastlåst. Henning bruger sin mangeårige erfaring fra kampsportens verden til at illustrere disse tilstande i praksis.
Vi gennemgik åndedrætsteknikker og meditationsprogrammet ” 12 minutter til succes”.  Hvad sker der egentligt når vi mediterer 12 minutter om dagen? Jo kort sagt – Du bliver lykkeligere, klogere og mere rol

Mange opfatter meditation som en tidskrævende og kompliceret aktivitet forbeholdt spirituelt ambitiøse og søgende mennesker. Men vi ved i dag, at selv korte og enkle meditationssessioner er nok til at forandre vores hjerner, hvis de foregår regelmæssigt.

Forskere har længe vidst, at der sker store og væsentlige ændringer i hjernen på mennesker, når de i spirituel søgen mediterer intensivt gennem mange år. I dag ved vi, at lignende om end mindre forandringer også sker, når vi bruger meditation som en slags motion for hjernen fri af enhver religiøs sammenhæng.

IMG_5797

 

 

Jeg havde 5 medinstruktører med som alle har gennemført mit 6 ugers forløb i meditation og mindfulness og anerkendende metode.
Kim, Elisabeth, Majbritt , Mayianne og Jordan underviste personalet i “den dynamiske åndedrætsøvelse”.
I den kommende måned vil medinstruktørerne stå for et opfølgningsforløb. hvor personalet, på 2 forskellige lokationer på Rigshospitalet, kan deltage i meditationer op til flere gange om ugen. Deltagerne får tilbudt at tage en før og en efter test for at synliggøre de forbedringer som daglig meditation skaber. Vi glæder os til at meditere med dem, og følge op på deres “12 minutter til succes oplevelser”.

IMG_5795 IMG_5796

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *