MEDITATION & ÅREFORKALKNING

I 2018 blev et videnskabeligt forsøg som testede effekten af meditation på patienter med åreforkalkning publiceret. Forsøget målte effekten af 6 måneders meditation på blodglukose, glycosyleret hæmoglobin og faste seruminsulinniveauer i patienter med åreforkalkning

Baggrund

Åreforkalkning (Eng. CAD) er den førende årsag til dødelighed over hele verden. Det er en kendt sag, at stress, diabetes og forhøjet blodtryk bidrager til udviklingen i af åreforkalkning
Ny videnskabelig undersøgelse evaluere meditationens rolle i forbedring af biokemiske parametre, såsom blodglucose, glycosyleret hæmoglobin og seruminsulinniveauer hos patienter med åreforkalkning

Metode:

60 CAD patienter med åreforkalkning blev opdelt i to grupper, hvoraf en gruppe  mediterede og den anden ikke. Blodglukose, glycosyleret hæmoglobin og faste serum insulinniveauer blev målt før og ved slutningen af ​​6 måneders undersøgelse i begge grupper.

Resultater:

I slutningen af ​​undersøgelsen blev der set et signifikant fald hos patienter, der praktiserede meditation i forhold til den anden gruppe.

Konklusion:

Meditation kan modulere den fysiologiske respons på stress (gennem neurohumoral aktivering) Meditation kan anvendes som en ny terapeutisk modalitet i behandling af åreforkalkning  (CAD)

Du kan læse det publicerede forsøg her https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5934947/

Læs om meditation som hjernefitness her

Kom på meditationskurset – 12 minutter til succes

Videotestimonial Sjælens Rejse Anne Mette Kihl

Videotestimonial Sjælens Rejse: Anne Mette Kihl

Kig indenfor på Sjælens Rejse og mød Anne Mette

I videoen ovenfor kan du høre Anne Mette fortælle om sin oplevelse af at gå på Sjælens Rejse

“Strukturen på Sjælens Rejse var det, der passede godt, til der hvor jeg er i mit liv lige nu. Jeg har kendt Henning igennem en del år efterhånden, han er en rigtig dygtig og nærværende underviser, og jeg kunne bare mærke, at tiden var inde nu, i forhold til at jeg gerne vil have nogen at følges med i det her felt.

Alle mennesker er på rejse med deres sjæl, man kan så være det mere eller mindre bevidst. Hvis man er begyndt at have en fornemmelse af, at der måske er noget andet, noget mere, at man kan udvikle sig og måske opnå nogle måder at se sig selv og livet og verden på.

Og blive nysgerrig på dét, så kunne det være et sted, hvor man kunne have god gavn og stor glæde af at være. 

Hvis ikke du kender Henning, så vil jeg sige det sådan, så gå virkelig, virkelig tryg ind til undervisningen hos ham, fordi du vil altid føle dig mødt. Han har en måde at være i verden på, som gør, at man meget let bliver tryg i hans nærvær. Han har en unik evne til nærvær og det mærker man tydeligt. Jeg vil til hver en tid kunne anbefale Henning og hans undervisning.”

Anne Mette Kihl, Coach og Mindfulnessinstruktør, 58 år

LÆS MERE PÅ BLOGGEN