Meditation og mindfulness, min rejse til Indien 2012 – en personlig beretning

Min mentor på livets indre rejse var meditationsguruen Maharajji fra nordindien, efter hans død i oktober 2008 har jeg været travlt beskæftiget med at sætte meditation på landkortet i DK ved at holde foredrag, give interviews, skrive bøger og holde kurser om emnet.

Maharajji 2007

Meditationsguruen maharajji

Meditationsguruen Maharajji

Meditation og mindfulness med Henning Daverne

Livagtig statue af meditationsguruen Maharajji

To år inden Maharajjis død modtog jeg to nye meditations belæringer fra ham med strenge formaninger om ikke at forsøge disse to praksiser uden at være fysisk tæt på ham eller en anden meget erfaren yogi. I den indiske yoga tradition er meditationsbelæringerne igennem tusinder af år blevet overgivet fra lærer til elev via den personlinge kontakt i en mundtlig tradition, dvs at mange at de traditionelle belæringer aldrig er blevet skrevet ned nogensinde og kun overleveres når læreren vurderer at eleven er klar til pågældende praksis. Eftersom Maharajji forlod sin krop i 2008 og jeg endnu ikke havde fundet mulighed til til at gennemfører de pågældende praksisser inden hans død, var det er stort held at jeg efterfølgene mødte en af hans mest erfarne elever Babaji, som gav tilsagn om at give den nødvendige hjælp og vejledning til at gennemfører disse meditationspraksisser. Maharajji var en yogi som var liberal på flere områder fx derved at han initierede en gruppe elever fra vesten selvom disse ikke talte hindi og derfor måtte tale med ham igennem en tolk. Normalt i yoga traditionen er belæringerne private og der er aldrig en mellemmand der hører hvad der bliver talt om. I de 12 år hvor jeg praktiserede under hans vejledning har jeg altid haft den samme tolk med mig, som idag er en af mine nære indiske venner. Imidlertid skulle det vise sig at Babaji er en mere konservativ yogi som kun underviser  yderst sjældent og i de tilfælde kun personligt og direkte (uden tolk).

Et liv fordybet i meditation og spirituel indsigt

Ligesom Maharajji har Babaji dedikeret sit liv til sin spirituelle praksis siden han var 5 år, idag er han 75 så han har altså 70 års erfaring i spirituel praksis og er da også super sund og vital at se på idag. Da han var i starten af 20´erne boede han i en længere periode i himalaya hvor han gik dybt i sin praksis, her modtog han en intuitiv indsigt som ledte ham til at søge initiering fra Maharajji, i de seneste 17 år han han praktiseret koncentreret ved at opholde sig i en bjerg hule i 6 af årets 12 måneder, mens han i de resterende 6 mrd. opholder sig en sin afsides asram hvor han vejleder sine elever Da mit hindi begrænser sig til turist hindi er jeg i nov. 2012 begyndt at følge hindi undervisninger på Københavns universitet med intention om at lærer sproget godt nok til at undervisningen hos Babaji kan fortsætte i 2013 uden tolk ( Please wish me luck ;0) )

mahayogi Pampapur baba

Mahatapasviyogi “Pampapur baba”

11 dage i stilhed Det lykkedes dog alligevel at gennemfører den forderedende meditationspraksis som bestod af 11 dages stilhed med 8 timers daglig meditationspraksis samt delvis faste. Hvis man ønsker at gå langt i ens meditationspraksis er det  meget anbefalelsesværdigt af finde tid til koble sig helt ud af hverdagens stress og lærer sig selv at kende i dybden. I stilheden er det som om at alle ens personlige vaner opløses og man oplever sig selv helt befriet fra stress og sin personlige historie, i takt med at man gradvist finder ind i den naturlige frie tilstand. Her bliver det tydeligt at friheden i den naturlige tilstand altid er tilgængelig, og at når vi ikke oplever denne frihed er det fordi vores vanemæssige tanker og følelser skygger for friheden ligesom en sky kan skygge for solen, så snart man bevæger sig ovenover skyerne bliver det tydeligt at solen altid skinner, mens det selvsagt er mere udfordrende at huske på dette, hvis man bor i et overskyet land og sjældent mærker varmen fra solens stråler

 Vil du selv uddanne dig indenfor meditation og mindfulness ?

Jeg tilbyder et uddannelsesforløb til folk der vil uddanne sig indenfor meditation og mindfulness, læs mere om uddannelsen indenfor meditation og mindfulness https://www.henningdaverne.dk/instruktoruddannelse-meditation-og-mindfulness-nu-ogsaa-private/

Meditation og mindfulness med Henning Daverne, Catherine Daverne

Udenfor den afsides asram i nordindien med min søster Catherine Daverne

Se flere billeder fra Indiens turen 2012 på FB