Meditation for erhvervsledere


Meditation er ved at være et anderkendt værktøj, også blandt jakkesæt og slipsenåle. I indslaget fra TV avisen på DR1 stilles der skarpt på meditation for erhvervsledere.

I indslaget møder du:

  • HR direktør Sonja Bentzen
  • Meditationslærer Henning Daverne
  • Aktionsforsker og lederudvikler Bjørn Uldal
  • Adm. direktør, Rosendal. Henrik Rosendahl

Få større indblik i hvordan ledere bruger meditation og hvorfor meditation vinder frem blandt danske erhvervsledere. Meditation skaber “ro på toppen” og hjælper ledere til at finde nærvær og autenticitet i deres lederskab, meditation hjælper ledere til at undgå stress og til øget kreativitet, på den måde styrker meditation lederens grundlaget for at træffe beslutninger på det rigtige grundlag.

Ro på toppen
Når en leder fortaber sig i de opgaver der haster og mister overblikket over hvad der er vigtigt og essentielt spreder dette “hastværk” sig ofte som ringe i vandet nedad i organisationen, på den måde danner lederen (ofte ubevidst) en kultur hvor det er vigtigt at have travlt og at vise andre at man har travlt, ofte på bekostning af kreativitet, arbejdsglæde, overblik og fokus på det der er essentielt.

80/20 Reglen
80/20 reglen siger af 80% af resultaterne kommer fra 20% af anstrengelserne, at fokuserer på det vigtige betyder at fokuserer på de 20% som virkeligt skaber resultaterne og at undgå at bruge al sin tid på det som haster. En leder inspirer først og fremmest sine medarbejdere til at gøre dette ved eget eksempel, dernæst ved at støtte og coache sine medarbejdere til at udvikle deres potentiale og blive den bedste udgave dem selv

Kan mindfulness gavne danske virksomheder?