Meditation og Mindfulness kursus hjælper ledige til job, til samtaler og til øget selvværd

henning daverne underviser kursus ledige meditation mindfulness

Der er mange holdninger til kurser, der skal hjælpe ledige i Danmark i job.

Erfaringen på kurset i Mindfulness, Meditation og Anerkendende metode er, at dette kursus ikke bare har hjulpet mange ledige i job (eller videre til selvstændig virksomhed) – men derudover har kurset også boostet deres selvværd, givet dem redskaber til at håndtere jobsøgning og jobsamtaler med meget større selvtillid end før, samt bidraget til en generelt større positivisme i deres liv og dagligdag.

Tilbagemeldingerne fra de seneste kurser er blandt andet at:

afklarethed kursus for ledige

62,8% mener at kurset i høj eller meget høj grad har gjort dem mere afklaret omkring hvad de vil.

trivsel kursus for ledige
36,0% er kommet i job (mlm. 2 uger og 12 mdr. efter kursets afslutning).

 

65,5% mener at kurset i høj eller meget høj grad har haft positiv indflydelse på, at de har fået deres nuværende job.

 

72,4% mener at de i høj eller meget høj grad kan bruge det, som de har lært på kurset, i deres nye job.

 

79,8% melder tilbage at deres trivsel som ledig blev øget i høj eller meget høj grad, som følge af det, de har lært på kurset.

 

Udpluk af kursisternes udtalelser om, hvad kurset har hjulpet dem med

“Det har både givet mig større indsigt i egne kompetencer, og især gjort mig mere afklaret om, hvad jeg rigtigt gerne VIL, og derfor hvor jeg kan bringe mine kompetencer i spil med allerstørst gavn for både mig selv og kommende arbejdsgivere”

Desuden føler de ledige sig bedre stillet og hjulpet på disse punkter:

  • Stresshåndtering
  • Hjulpet med fokus
  • Gode redskaber og en masse sparring
  • Overblik over mit liv og mine kompetencer
  • Et HELT KLART billede af, hvad det er jeg kan og vil
  • Jeg tør nu gå den vej, hvor mine kompetencer bedst kommer i spil
  • Jeg tør lytte efter min mavefornemmelse, så at jeg er mere overbevisende ved jobsamtaler og i mine ansøgninger
  • Jeg har fået en ro og tro på mig selv
  • Meditation og mindfullness er redskaber, som skaber ro over bordet i en samtalesituation

Kurset har hjulpet mange ledige i forhold til jobsøgning og jobinterviews – og i job! Disse er et udpluk af kommentarerne:

“Større selvindsigt, samt mere entydig kommunikation i forhold til jobsøgning og især jobinterviews – hvor kurset har givet mig mere stabilitet, ro og nærvær i jobsamtalen – som alt andet lige bliver modtaget enormt positivt.”

“Mere optimisme og selvværdsfølelse, og jeg har lært mere om hvilken stor betydning nærvær har, både ift jobsamtaler, og indenfor de to uddannelser jeg har.”

“Større fokus indad og mindre stress, selv om jeg er ledig. Meditationen giver en større ro i dagligdagen til at håndtere perioden med ledighed og jeg opnår et større fokus i min jobsøgning og målrettethed.”

“Jeg er blevet mere bevidst omkring hvilket område, jeg gerne vil arbejde inden for. Og ved hvor mine styrker er, og hvad jeg skal arbejde videre med.”

 

Kursisterne føler også at kurset hjælper dem generelt med at finde/blive sikrere på retningen i livet:

“Ved at deltage i kurset har jeg igennem GNIST-processen lært, at focusere indad og blive opmærksom på hvad der er vigtigt for mig. Hvad der har betydning for, at kunne være den jeg er og hvad der skal til, for at jeg kan vokse og være et lykkeligt menneske. Der er stor sandsynlighed for, at man vil være god til, at lave noget som man godt kan lide og brænder for, da det jo kommer inderfra.”

“Det har givet mig redskaber til at finde ro og energi efter perioder med stress-symptomer og udmattelse, og dermed kan jeg bedre overskue min situation. Det har hjulpet mig med at blive mere målrettet, og til at se hvilke kompetencer jeg har, som jeg kan bruge og berige andre med.”

“Et positivt mindset, der gør at jeg fokuserer på hvad jeg gerne vil i stedet for det jeg ikke vil have, og det gør det lettere, lysere og sjovere at være i livet.”

“Jeg har lært at meditere, hvilket har givet mig en bedre livskvalitet. En fantastisk indre ro (de fleste dage) som gør hele min hverdag meget nemmere at kapere. Jeg har lært at alt hvad vi oplever kan bearbejdes på forskellige måder og følgerne af en oplevelse bliver forskellige, alt efter hvordan man gør/reagerer.”

“Jeg har brugt meditation og mindfulness i min hverdag. Især i min måde at kommunikere med mine børn, mand og familie. At være glad og tilfreds med det jeg har. At kunne tackle ting på en mere positiv måde.”

De, der er kommet i job, bliver ved med at have glæde af kurset, på bl.a. disse områder:

“At folk har lov til at have deres mening uden at jeg nødvendigvis skal tage stilling til det.”

“At være mere lyttende/afventede, mere rolig og tolerant – men ikke mindst at være mere bevist om mine egne grænser!”

“Jeg er ansat på en skole og har prøvet at meditere med børnene i klassen.”

“Jeg har lært at det, jeg finder let og energiforøgende, det kan jeg trygt bruge som guideline for, hvilken retning jeg skal gå. Det førte mig til mit nuværende job.”

“Den ro, jeg fandt, har jeg taget med mig videre. Jeg har både overskud og overblik – også når jeg bliver udfordret.”

“Meditation, mindfulness, AI – at lytte efter min egen stemme, nærvær, pauserne imellem dialog. Alt kan bruges på en arbejdsplads, samt i privat liv. Det handler jo om nævær – ægte nærvær!”

Henning Daverne fortæller om 6 ugers kurset for ledige og hvad man rent praktisk får ud af det:

“Først og fremmest er der mange af deltagerne på kurset der kommer for at arbejde med sig selv. De vil gerne være bedre til at finde ud af hvem de er, og hvad de brænder for. Det er noget vi arbejder med hele forløbet igennem.  Noget vi kalder for  Gnistprocessen. Har man fundet ud af hvem man er, hvad man vil, bliver det også nemmere at håndtere de udfordringer, der er på jobmarkedet. Både i jobsøgningsprocessen, hvor man har lettere ved at finde sit rette element, men også ift. andres/samfundets  forventninger til én.

Når det er sagt, skal det understreges at Meditation & Mindfulness instruktør uddannelsen består af 3 dele og når kursisterne er færdige på 6 ugers kurset, er de færdige med del 1.

Rent praktisk betyder det, at de  kan instruere i et specifikt meditationsprogram kaldet  12 minutter til succes. Er man kommet primært for at arbejde med sig selv, er det naturligt at stoppe her. Vil man gerne gennemgå den fulde instruktøruddannelse, skal man nu ud i praktik for at afprøve teknikkerne i praksis. For herefter at fortsætte på del 2 af uddannelsen.”

(Læs resten af interviewet hér)

kurser-for-ledige

Har du lyst til at læse mere om instruktøruddannelsen?

På denne side kan du læse meget mere, samt tilmelde dig de kommende 6-ugers kurser.

Tags: , , , ,
Meditationskurser for erhverv
Meditation og mindfulness kurser
Meditation og mindfulness kurser
Meditationskurser for ledige 6-ugers
Foredrag om meditation og mindfulness
3 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *