Video: Hvad du kan lære af videnskaben om lykke

Tilbage til sjælens rejse forside

12 MINUTTER TIL SUCCES

Meditationskurset 12 minutter til succes er kurset til dig, der vil i gang med meditation. Med det inviterer jeg alle interesserede til at meditere 12 minutter om dagen og dermed investere effektivt i glæde og nærvær. I løbet af to måneder med daglig meditation forandrer hjernen sig. Centre for ro og fokus vokser, og centre for stress, angst og aggression dæmper sig. Programmet i bogen er afprøvet af kursister og medlemmer af Aftenshowets Meditationsklub. Det indgår desuden i et pilotprojekt, som jeg og hjerneforsker Troels W. Kjær fra Rigshospitalets Neurofysiologiske afdeling har gennemført sammen med kursusvirksomheden Speakers Club.

Jeg har gennem mine mange år som underviser i denne enkle praksis igen og igen hørt kursister fortælle om, hvordan de gennem meditation har opnået bedre kontakt til sig selv og andre mennesker. De beretter om større nærvær og en mere fredfyldt grundstemning i sindet. Det skyldes, at meditation træner hjerne og bevidsthed og vænner krop og sind til en mere afslappet tilstand. Mange af os befinder os meget af tiden i rastløs uro, og meditationen virker ved igen og igen at nulstille det overaktive sind. Regelmæssig meditation fremkalder ro og restitution og fører automatisk til bedre kontakt med dybere dele af vores bevidsthed. Meditation er altså en direkte vej til nærvær, og i bogen her beskriver jeg, hvordan du på en enkel måde kan meditere dig til positive forandringer. Jeg forklarer også, hvorfor meditation virker og kommer ind på dele af den hjerneforskning, som har dokumenteret effekten af meditation. Jeg fortæller også om den tidløse visdom, som mennesker gennem årtusinder har erfaret og nedskrevet, og som beskriver det skift i bevidstheden, som meditation aktiverer.

Skiftet går fra fortid og fremtid til nutid og minimerer de forvirrede og til tider pinefulde tanker og følelser, som fylder os meget af tiden, og sætter os i forbindelse med den indre ro, som vi alle har til rådighed inden i os. Meditation behøver hverken være mystisk eller svært tilgængelig som disciplin. Den meditative praksis kan være en dyb spirituel rejse ind i sjælen. Det er den for mig, og jeg beskriver kort visse dele af den indre rejse i mine bøger, så den, der bliver bidt af de spirituelle sider af meditation, kan gå videre. Men det allervigtigste for mig er at gøre det klart, at meditation fungerer fantastisk som en form for hjernefitness, der holder dig sund og veltilpas på det mentale plan. Præcis som daglig motion holder dig sund og veltilpas på det fysiske plan. Hvis du praktiserer regelmæssigt, får du effekt. Mit håb er, at mange vil indføre meditation som en god daglig vane, der virker som en effektiv vitaminpille mod stress, sygdom og udbrændthed. Det skal dog nævnes, at meditation i sjældne tilfælde kan forværre tilstanden hos mennesker med en behandlingskrævende psykisk sygdom eller ubalance. Hvis du er i tvivl, om du kan begynde at meditere, så spørg din læge til råds