Silent retreat og meditation, gode råd til workoholics

Kan du svare “ja” til bare et af følgende udsag:

  • Jeg trænger til et pusterum
  • Jeg kommer ofte til at arbejde mere end godt er og stresser for meget
  • Jeg kunne godt bruge et par gode råd til at lette min hverdag.Så læs blot videre….

Travlhed er det du giver din tid til, formål er det du giver dit hjerte til.

Forleden mødte jeg bloggeren og skønhedsjournalisten Charlotte Torpegaard, som bad om et par gode råd til hendes læsere. Her er hvad der kom ud af samtalen.

“SHHH” – Artikel af Charlotte Torpegaard

Selv om det kan lyde både selvmodsigende og uoverskueligt, kan det stærkt anbefales at tage en time out i en hektisk hverdag. Men hvordan gør man bedst det? Jeg spurgte Henning Daverne, der introducerede mig til Silent Retreat og meditation, om råd og tips. Dem får du her:

”På den korte bane handler det om helt fysisk at gå væk fra dit arbejde. Allerhelst ud i frisk luft, så du kan trække vejret roligt og helt ned i lungerne. Hvis du ikke har længere end 10 – 15 minutter, så brug det. Sørg også for at starte dagen med sund og nærende morgenmad. Du vil opleve, at det kommer tifold tilbage. Hvis du ikke får en nærende morgenmad, sender du et signal til din krop om at der er hungersnød og den starter stressresponsen op fra morgenstunden.

På den lange bane handler det om at finde ud af, hvad dit formål er med det hele. Formål har altid noget med vores hjerte at gøre, og stress eller sygdom har aldrig været nogens formål.” Trænger du til at stoppe lidt op og mærke efter, så kan jeg varmt anbefale Henning Davernes meditationskurser….

Et par gode råd til “workoholics”:

  • Når du har arbejdet i 60 – 75 min, så gå fysisk væk fra dit arbejde i 10 – 15 minutter. Det bedste er at gå ud, eller som et minimum at lufte ud. Husk at åndedrættet er kroppens vigtigste udskillelsesorgan! Så få frisk luft, træk vejret dybt, bevæg dig og sæt gang i blodcirkulationen. Og husk at gentage igennem HELE dagen.
  • Hvad er formålet med din travlhed? Det egentlige formål er aldrig travlheden selv, travlhed tørre hjertet (kærlighed og velvære) ud og travlheden blokerer derfor for dit egentlige formål. Sæt tid af til at reflektere over hvad dit formål egentlig er, inden du brænder ud!

Husk at travlhed er det du giver din tid til, mens formål er det du giver dit hjerte til. Afsæt tid til at forbinde dig med din gnist, dit sande formål.

Har du en drøm, hvad er dine værdier? Vil du fx. gerne gøre noget godt for andre, el. være noget for andre, el. opleve personlig velvære og positivt samværd med familie og venner? Har du et specielt talent eller interesse du gerne vil have ud i verden? hvad tænder din indre gnist?

Sætter du handling på din drøm og dine værdier?

Tag på tranqulityweek og genoplad din sjæl, fokuser dit sind og heal din krop