6 ugers kursus for ledige: Min virkelighed – kurset gav mig venner

6 ugers kursus for ledige i meditation mindfulness og anerkendende metode

Som underviser i meditation og mindfulness oplever jeg dagligt hvordan disse værktøjer skaber positive forandringer i de mennesker jeg møder på kurser, workshops og foredrag. Min mission er at få sat meditation og mindfulness seriøst på landkortet i DK  i mange forskellige sammenhænge – det være sig blandt ledere, ledige, medarbejdere, sportsfolk, børn, unge, husmødre, ældre, syge, you name it

Jeg har set hvordan det at arbejde med værktøjer som meditation, mindfulness og “find din gnist” processen, skaber større mental kapacitet, mindre stress og mere lykke og jeg er overbevist om at vi kun har set toppen af isbjerget når det drejer sig om at afdække hvilke mulige områder disse værktøjerne kan påvirke positivt

Siden 2009 har jeg overvejende arbejdet med ledere og medarbejdere i danske virksomheder. Her har værktøjerne vist sig at skabe mindre stress, bedre koncentrationsevne, bedre mental balance, større evne til at fokuserer på det vigtige, ikke kun det der haster, og bedre og mere konstruktiv kommunikation imellem kolleger

I 2012. blev jeg inviteret til at lave et 6 ugers kursus for ledige i et samarbejde mellem rådgivningsvirksomheden Asnæs og Vanstrup og professionshøjskolen UCC

Jeg tænkte over det en periode og besluttede at det kunne være spændende at se hvilken effekt meditation, mindfulness, anerkendende metode og “find din gnist” processerne ville have på denne, for mig nye, gruppe mennesker

På det tidspunkt havde jeg endnu ikke selv erfaring med at undervise ledige og kunne derfor kun gisne om hvordan effekten af kurset ville være, men nu efter vi har været igang i 5 mdr. kan jeg med stor glæde rapporterer, at vi oplever en helt utrolig positiv effekt af værktøjerne på kurset

De positive erfaringer strækker sig fra at komme i arbejde som et direkte resultat af kurset til at finde den indre styrke til at tro på sig selv og en ny og positiv vision af ens personlige fremtid på trods af usikkerheden i ledigheden

I den kommende tid vil jeg give dig mulighed for at læse nogle personlige historier fra folk der har deltaget på  6 ugers kurset i meditation, mindfulness og anerkendende metode, så du selv som læser kan danne dig et indtryk at hvordan kurset opleves som kursist

Kurser for ledige har løbende været til debat i pressen og der er mange vinkler i debatten. Alle debatører har en virkelighed de taler ud fra når de bedømmer disse kurser – vi har valgt at bidrage til debatten, ikke ved at komme med argumenter for og imod nogle sider i debatten, med derimod ved at give dig et par historie fra de kursister som selv har deltaget på kurset – vi kalder historierne “min virkelighed”

Jacob: Min virkelighed: Kurset gav mig venner

”Jeg ved ikke, hvad jeg havde af forventninger, da jeg troppede op til kurset, men 6 ugers intensiv rejse indad har givet mig en masse – specielt nogle nye, gode venner.”

Jacob havde næppe regnet med at skulle lægge arm i en pseudobrydekamp med instruktøren, da han troppede op på kurset i meditation og mindfulness. Men sådan gik det. Efter få minutter stod han foran samtlige deltagere og skulle agere prøveklud, da Henning Daverne ville illustrere forskellen på yin og yang – at slappe af og at kæmpe imod. Eksemplet satte sig fast i Jacob, som de følgende uger fik øjnene op for, at der er andet i livet end en stressende og fortravlet arbejdsdag, der kan føles tilfældig og nogle gange meningsløs. Arbejde kan også være sjovt og faktisk give energi i stedet for at dræne. Med erfaring fra forlagsbranchen i mange år udviklede kurset en idé. Jacob vil lave sit eget forlag og udgive bøger om selvudvikling, mindfulness, sund kost, meditation for børn og meget mere. Noget af det vil ske i samarbejde med andre af kursisterne.

”For mig var det en fantastisk mulighed i en situation, hvor jeg havde brug for at ændre ting i mit liv. Samtidig har jeg fået et større netværk af spændende mennesker nu, som jeg ellers aldrig ville have mødt.

Jacob Understed Rosengren

38 år

Forlagschef

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *