Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Karma yoga – få styr på din karma

februar 4 @ 10:00 - februar 5 @ 16:15

Karma yoga – få styr på din karma
– kursus med Henning Daverne

Alle har hørt om karma, og mange bruger udtryk som “god karma” og “dårlig karma”.

Men hvad dækker begrebet egentlig over?
Og hvordan kan du bruge det til at forbedre dit liv?

Karma betyder handling. Yoga står for at være forenet med nærværet i din naturlige tilstand.

Karmayoga er altså handlingens vej og lærer dig, hvordan du handler på måder, der bringer dig i kontakt med din naturlige tilstand.

For at udføre en handling må du bruge din vilje, og karmayoga er derfor også viljens yoga. På karmayogaens vej lærer du at bringe din individuelle vilje i harmoni med den universelle vilje.

På dette kursus vil jeg forklare karmabegrebet og karmayogaens metoder, så du efterfølgende selv kan begynde at danne dig din egen praktiske erfaring med denne yogaform.

Men her vil jeg gerne lige give dig en introduktion til dette super spændende – og vigtige – emne.

Den centrale belæring om karma yoga lyder sådan her:
“Du kan gøre indsatsen og handlingen, men du kan ikke selv skabe resultatet”. Eftersom yogier tænker på livet som ordnet og intelligent, kan der ikke opstå fejl. Det betyder, at du ikke kan knokle løs og få et magert resultat, uden at der er en årsag til det. Og resultatet, det beror på din karma. Når du udfører en handling, skaber den enten positiv karma (“punya”, positiv fortjeneste) eller negativ karma (“papa”, negativ fortjeneste). Dine handlinger er som frø, der vokser og bærer frugt (sanskrit ordet “karma phala” betyder frugten af dine handlinger), både usynlig/indirekte frugt (adrista phala) og synlig/direkte frugt (drista phala).

Karma er som at sende et brev adresseret til dig selv
Du kan tænke på karma som breve du selv skriver og sender afsted adresseret til dig selv, på et senere tidspunkt vender brevet tilbage til dig selv som en behagelig eller ubehagelig oplevelse. De Indiske yogier fortæller at grunden til at vi får ubehagelig oplevelser i livet er fordi vi ikke forstår karma loven. Hvis vi forstod at alle vores handlinger vender tilbage til os selv på et senere tidspunkt, ville vi naturligvis udnytte denne viden til at skabe positive oplevelser istedet for negative oplevelser. Og at lære at opererer den karmiske model er netop hvad karma yoga handler om

Hvad lære du på kurset?
Karma yoga er den praksis som lære dig at neutraliserer negativ karma og at skabe positiv karma. På kurset vil du få en dybere forståelse for filosofien bag yoga, ligesom vi også vil lave fælles åndedræts og meditations øvelser, så du går hjem fra kurset opfyldt af indre ro og ny inspiration.

Hvem, skal deltage?
Dig som er nysgerrig på at lære mere om filosofien bag yoga og dig som allerede kender filosofien som ønsker at gå dybere i dine studier.
Du skal deltage hvis du har interesse for meditation, mindfulness, pranayama og yoga filosofi. Og du skal have lyst til at lave forberedende læsning samt efterfølgende at tilføje de elementer fra kurset der taler til dig i din egen spirituelle praksis.

Datoer: d. 4. – 5. februar 2017

Varighed: 2 dage (lørdag og søndag kl. 10.00-16.15

Pris: 2995,- køb plads her>>>

Modtag nyheder og tilbud fra Henning Daverne først
Vi respekterer dit privatliv

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Detaljer

Start:
februar 4 @ 10:00
Slut:
februar 5 @ 16:15
Begivenhed Kategori: